Melur Bunga Ivy by Nazurah Aishah

Melur Bunga Ivy by Nazurah Aishah from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Nazurah Aishah
Category: Romance
ISBN: 978-967-0508-69-6
File Size: 1.18 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Durratun Khalida Azlan, anak hartawan terkenal ini disisihkan oleh kedua-dua ibu dan bapanya sebaik sahaja dia memilih untuk menganut agama Islam dan berkahwin dengan Ariff Azlan, rakan seuniversitinya. Suaminya terbunuh dalam kemalangan ngeri sewaktu dia sedang bertarung nyawa di hospital. Sengsara jiwanya bermula apabila keluarga suaminya membawa pulang jenazah anak mereka tanpa mengetahui ada waris yang tertinggal. Azam Adham diburu resah setelah gagal menjejaki adik ipar dan anak arwah adiknya. Amanah yang dititipkan kepadanya semakin terbeban di bahu. Dia berusaha untuk mencari mereka namun kala itu juga dia dilamun cinta dengan Khalida. Azam sering kali terkeliru dengan kehendak hatinya, mahu mencari Durra dan menikahi balu adiknya itu atau menjadi penyelamat akidah Stephanie Ivy Gabrielle yang beribukan perempuan Melayu!

Reviews

best
by Norita bt Hashim on September 18, 2018

best

Melur Bunga Ivy
by Aminah Azhar on April 18, 2020

ending yg kelakar! novel ni cite banyak pasal jenis bunga yg indah2 mungkin kalau gugel boleh bayangkan kot. tapi kalau nk tahu pasal bunga2 yg cantik untuk digubah boleh belek novel melur bunga ivy! tema novel ini banyak berkisah tentang hubungan kekeluargaan berlainan agama, tentang kesetiaan seorang khalida kepada yg cinta hatinya yg sudah meninggal dunia, tentang kecintaan seorang azam yg terlajak bujang kepada khalida yg cantik manis baik orangnya. i love watak adik bradik valentina and jane! They both are funny and support steph though thick and thin. spnjg bace cite ni rase curious nak tahu ape ending smua ni. a good story line. moral of the story: first restu orang tua sangat penting nak bina keluarga walaupun kita setengah mati cinta pun kat orang tu tapi tanpa restu ibu ayah tak tenang juga kehidupan yg kita jalani. scond never ever ever belakangkan agama dalam aoa juga yg kita lakukan dlm hidup ini third: kifarah itu wujud. mak khalida murtad ikut agama suami dia end up anak dia yg masuk agama islam sbb jatuh cinta dgn org islam. dan gaby pon terima hukuman di dunia lgi end up jadi gila sbb buat jahat kt ramai org di dunia. kita kalau hidup ni tk berpandukan agama ,takde panduan dlm hidup, hidup akan jadi kucar kacir asyik rasa tk puas hati dgn org sekeliling, rasa tk brsyukur dgn nikmat dunia dn sbgainya pasal hati dn perasaan azam kat khalida tu taknak komen byk. nasib baik last sekali khalida terima juga lamaran azam slps byk kali berdolak dalih main tarik tali . a happy ending!

Write your review

Recommended