array(5) {
  ["library"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["result"]=>
  string(6) "0.0124"
  ["book"]=>
  string(6) "0.0042"
  ["slice"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["all"]=>
  string(6) "0.0166"
}
Urusan Cinta Elena & Tuah | Hannah Ezaty | Karyaseni Enterprise | Urusan Cinta Elena-Tuah | E-Sentral Ebook Portal

Urusan Cinta Elena & Tuah by Hannah Ezaty

Urusan Cinta Elena & Tuah by Hannah Ezaty from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Hannah Ezaty
Category:
ISBN: Urusan Cinta Elena-Tuah
File Size: 1.37 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Pertemuan antara Elena dan Tuah bukanlah sesuatu yang dirancang. Pada situasi dan waktu yang salah, mereka berkenalan. “Kenapa awak pergi masuk campur urusan rumah tangga orang?” – TUAH “Excuse me? Habis tu, awak pula… Kenapa masuk campur urusan hidup saya?” – ELENA. Elena yang berani. Elena yang sombong. Tapi Tuah tetap suka! Kata-kata Tuah dianggap bahan gurauan. Mana mungkin hari pertama berkenalan sudah diajak kahwin. Agaknya kepala Tuah dah biul! “Apa nama awak?” – TUAH “Saya Elena Amir. Just call me El.” – ELENA “El, kalau saya ajak awak kahwin… Awak nak tak?” – TUAH “Gila!” – ELENA Namun, Elena pula yang sasau pada saat Tuah menghilangkan diri setelah lamarannya ditolak. Elena panasaran! Elena nanar! Dan… Dia lemas dalam lautan rindu! Tersentak Elena apabila tiba-tiba muncul pula lelaki persis Tuah pada saat dia sedang kerinduan, namun yang di hadapannya bukan lagi lelaki berambut rebonding seperti model dalam iklan syampu dan berfesyen seperti budak-budak hipster. Tetapi… “Maigaaddd! Dia blah macam itu aje? Dia ni dah kenapa? Buat-buat tak kenal aku pula!” – ELENA Elena keliru! Benarkah itu Tuah atau sekadar angan-angan orang angau? Belum reda kekeliruan tentang Tuah, tiba-tiba Muncul pula Nina si cantik manis, Cef Mike yang menjengkelkan, Datin Maria yang menggerunkan dan juga Nisrina yang membuatkan hidup Elena bertambah haru-biru. Siapa mereka? Apa kaitan mereka dengan Tuah? Adakah lelaki persis CEO itu sememangya Tuah yakni lelaki yang muncul dan hilang sesuka hatinya dalam hidup Elena? Ada rahsia yang harus digali. Ada rasa yang perlu dileraikan. Apa yang Elena tahu urusan itu perlu diselesaikan secepat mungkin! Sesungguhnya, urusan cinta kita tak akan pernah berakhir… – TUAH

Reviews

3 Bintang
by Juliana Ismail on June 11, 2018

Idea jalan cerita best cuma konflik yang direka dapat dihidu dari page 300 .. overall, pembacaan yg santai dan masih boleh enjoy ceritanya.

Write your review

Recommended