Tumbuhan Ulam Herba Tradisi Malaysia by Abdullah Mat Zin, Noor Asiah Ismail, Razifah Razali, Noor Hisham Mohd Zainal Abidin, Siti Noor Zuraini Abd Rahman.

Tumbuhan Ulam Herba Tradisi Malaysia by Abdullah Mat Zin, Noor Asiah Ismail, Razifah Razali, Noor Hisham Mohd Zainal Abidin, Siti Noor Zuraini Abd Rahman. from  in  category
Privacy Policy
Read using
(price excluding 0% GST)
Category: General Academics
ISBN: 978-967-0962-18-4
File Size: 23.78 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Buku Tumbuhan Ulam Herba Tradisi Malaysia ini merupakan satu bacaan santai tentang tumbuhan ulam yang kebiasaannya mudah didapati di sekeliling kita. Buku ini menghimpunkan kegunaan beberapa jenis tumbuhan herba yang boleh dimanfaatkan untuk rawatan penyakit, cara pembiakan tumbuhan tersebut dan dipermudahkan dengan rujukan bergambar di setiap helaian. Perkara yang membezakan buku ini dengan buku-buku lain di pasaran ialah terdapat maklumat saintifik berkenaan tumbuhan terpilih termasuk komposisi kimia yang terkandung dalam setiap tumbuhan yang tersenarai. Buku ini juga diperkukuhkan dengan rujukan saintifik yang telah dijalankan oleh penyelidik dari dalam dan luar negara. Semoga buku ini dapt memberi manfaat kepada golongan pembaca.

Reviews

Write your review

Recommended