array(5) {
  ["library"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["result"]=>
  string(6) "0.1648"
  ["book"]=>
  string(6) "0.0101"
  ["slice"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["all"]=>
  string(6) "0.1750"
}
Dasuki, Bitterness In You | Rinsya Chasiani | Rinsya Chasiani | e9789671654927 | E-Sentral Ebook Portal

Dasuki, Bitterness In You by Rinsya Chasiani

Dasuki, Bitterness In You by Rinsya Chasiani from  in  category
Privacy Policy
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Rinsya Chasiani
Category: Romance
ISBN: e9789671654927
File Size: 1.75 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Pertemuan kali pertama dari detik tragedi kecil membawa keangkuhan Ahmad Dasuki. "Yang you langgar-langgar orang, tak tengok kiri kanan tu kenapa? Teringin sangat nak jadi juling? This is stupid! Dah la ada meeting lagi lepas ni!" – Mad Ki Dia, lelaki yang mengagungkan budaya hedonisme dan mahu dikenali sebagai Jason. Rambutnya perang terpacak, pakaian berjenama, jam tangan mahal dengan kereta yang bertukar-tukar. Abeer bukan wanita yang mudah diperlekeh. Dia juga ada pendirian. Lelaki perasan orang putih seperti Mad Ki wajarlah diberi pengajaran supaya lelaki itu ingat sampai bila-bila. Bermula dari insiden kecil siram menyiram, Abeer menggelar lelaki itu sebagai Mad Ki. Namun keadaan bertambah rumit bila arah tuju Mad Ki mula bertukar rentak. "You kaya-raya, ada girlfriend yang juga kaya..." - Abeer "Since you dah tahu I kaya dan berkemampuan, jom kita kahwin." – Mad Ki Kerana dia wanita biasa, kenapa Mad Ki mengejar-ngejar dirinya? Desakan dan rayuan Mad Ki membawa mereka ke alam perkahwinan. Tapi ada rahsia yang masih terpendam. Rahsia yang bakal menggoyahkan rasa cinta dan kasih sayang. Rahsia yang akan menggoncangkan kepercayaan Abeer pada lelaki itu. "I tahu you dapat maafkan I," – Mad Ki "Kalau tu yang you fikir, you dah silap. I bukan selemah yang you fikir. I'm speechless. You pentingkan diri Ki. You pengecut, you sembunyikan kebenaran demi keluarga bodoh you ni! You know what? Walaupun you anggap I dah maafkan you, di mata TUHAN you tetap sampah!"- Abeer Tegarkah hubungan setahun jagung ini bertahan demi cinta yang seakan tenggelam? Benarkah cinta Mad Ki wujud untuk Abeernya? Dan apakah erti sebuah perkahwinan tanpa pengorbanan dan keyakinan? Di kala Abeer tak mampu dan berlalu, Mad Ki tetap berdiri kaku menanti setia wanita itu.

Reviews

Write your review

Recommended