array(5) {
  ["library"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["result"]=>
  string(6) "0.0066"
  ["book"]=>
  string(6) "0.0057"
  ["slice"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["all"]=>
  string(6) "0.0123"
}
Aku Yang Kau Tinggalkan | Alina Haizar | Blossom Books Publisher | 978-967-16962-1-7 | E-Sentral Ebook Portal

Aku Yang Kau Tinggalkan by Alina Haizar

Aku Yang Kau Tinggalkan by Alina Haizar from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Alina Haizar
Category: Romance
ISBN: 978-967-16962-1-7
File Size: 2.23 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

“Ani tak sanggup kahwin dengan Zaril Ikhwan. Maafkan Ani” Nota daripada Ani sekelip mata merubah kehidupan Nia Athirah. Nia mengambil keputusan untuk menggantkan tempat Ani, mengahwini Zaril Ikhwan bukan atas dasar cinta. Pengorbanan yang Nia harus lakukan demi membantu keluarganya. “Zaril dah jadi bodoh” kata mama… Kemalangan negri telah menjadikan Zaril Ikhwan seorang yang tidak berupaya, memerangkap Zaril Ikhwan dalam dirinya sendiri. Tiada siapa yang dapat memahaminya. Zaril Ikhwan memerlukan seseorang untuk menjaganya. Cinta datang tanpa disedari. Dalam diam Nia jatuh cinta dengan suaminya sendiri. Segunung harapan agar perkahwinannya ini kekal selamanya. Demi kasih pada suaminya yang tercinta, Nia berusaha mencari jalan untuk merawatnya. Sentuhan kasih Nia yang mempunyai kuasa untuk memulihkan dirinya dalam apa keadaan pun. Sayanglah segala-segalanya pada Zaril Ikhwan. Demi Sayang, dia mahu pulih, ingin menjadi lelaki sempurna untuk Sayang. "I will love you forever…" Ucapan suaminya ketika dia meninggalkan Nia untuk ke Paris bagi mendapatkan rawatan. Sebaik sahaja Zaril Ikhwan pulih sepenuhnya dan kembali normal, Nia telah disingkirkan. “Sayang akan sentiasa ada dengan abang,” Tetapi di manakah keikhlasan dan kesetian seorang isteri jika semua yang dilakukan semata-mata kerana wang. Nia meninggalkan suaminya setelah mendapat bayaran atas segala usahanya selama ini menjaga Zaril Ikhwan. Bumi Turin menjadi saksi pertemuan dua insan yang pernah saling mencintai tetapi kini yang tinggal hanyalah perasaan benci, marah dan dendam yang terbuku di hati masing-masing. "Ti amo amore mio …." Menelusuri kota-kota bersejarah dengan permandangan indah dan romatik … mengembalikan rasa cinta dalam hati yang sudah lama hilang… Kehidupan harus diteruskan… Langkah sudah jauh ke hadapan, tidak ada jalan kembali. Perpisahan secara rasmi adalah jalan yang terbaik buat mereka. Namun kekusutan tidak terungkai, Zaril Ikhwan masih tidak mengerti dengan tindakan Nia.Nia mempunyai alasannya sendiri tetapi sampai bila-bila pun dia tekad akan merahsiakannya. Mampukah Nia bertahan dengan segala tuduhan dan tohmahan ke atasnya? Kerana realitinya, kebenaran hanya akan mendatangkan kesedihan yang Nia tidak sanggup hadapi.

Reviews

Novel Kau Yang Ku Tinggalkn
by NUR ILYANA on May 07, 2019

Terbaikk

miss
by nurul aini on May 08, 2019

Comment

Novel Aku yg Kau Tinggalkan
by Rosma Fendy on May 09, 2019

Best giler..walaupun ceritanya nampak biasa tapi sarat dengan kasih sayang.. pengorbanan seorang anak sehingga jadi isteri..memang best la

Good read!
by norhazrin binti md norsam on May 11, 2019

worth every penny

Terbaik
by maisarah ahmad on May 13, 2019

gigih baca dalam masa 1 hari sebab best

best
by ARMIZADONNA on May 13, 2019

best

menarik
by Rabil Sitta Abdul Rahman on May 14, 2019

Jalan cerita yang sangat menarik.

Meleret
by Nur Hidayah Hapizin on May 15, 2019

Meleret

Aku Yang Kau Tinggalkan
by rugaya on May 17, 2019

Good novel

Setiap kisah cinta itu pasti penuh cabaran
by Farah on May 17, 2019

Kisah cinta Nia dan Zaril yang dipenuhi adegan menyentuh hati, menyakitkan, haru dan mendebarkan. Sangkaan buruk dari kedua belah pihak memisahkan mereka , ditambah pula kebencian orang disekeliling yang berjaya memisahkan mereka. Pengajaran kisah ini adalah jangan pernah terlalu mengikut sangkaan tanpa usul periksa.

Ya Tuhannnn!!
by Riana Ismail on May 21, 2019

Sedih betul kisah cinta mereka. Kalau aku ditempat Nia. aku mati kutu. Sadis betul hidup seorang Nia. Tapi serius kalau dah baca eBooknya, memang tak sabar nak tengok macam mana tv terjemah dalam drama. Tahniah Alina Haizar. Teruskan menulis!

Aku Yang Kau Tinggalkan
by Noor Farah Ain on May 22, 2019

penceritaan menarik. hanya kerana sedikit salah faham, membawa jauh dan bertahun2 nia ke Turin. Good info history cultural tentang turin capri etc

Aku Yang Kau Tinggalkan
by Fariha Mustapha on May 31, 2019

disebabkan kat rumah xde siaran tv1 kita pecut baca ebook...tq esentral...dpt jugak ak tahu jalan cerita dia...sangat menarik...

Aku yang kau tinggalkan
by NURUL ATIQAH BINTI MOHAMAD FAUZI on June 01, 2019

Tak boleh berhenti baca!

Write your review

Recommended