array(5) {
  ["library"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["result"]=>
  string(6) "0.0077"
  ["book"]=>
  string(6) "0.0032"
  ["slice"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["all"]=>
  string(6) "0.0110"
}
Aku Ada | akuorgbiasa | EFFJAY RESOURCES | 978-967-17364-0-1 | E-Sentral Ebook Portal

Aku Ada by akuorgbiasa

Aku Ada by akuorgbiasa from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Title: Aku Ada
Author: akuorgbiasa
Category: Romance
ISBN: 978-967-17364-0-1
File Size: 37.73 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Boleh ke lelaki dan perempuan menjadi BFF? Kawan baik tanpa sebarang perasaan? Jep dan Tal, boleh dikatakan bersahabat sejak mereka lahir! Walau berbeza jantina, tak menggugat persahabatan mereka. Tal yang lasak. Jep yang manja. Mereka sempurna bersama. Namun apabila meningkat dewasa, dan terpisah beberapa tahun tak berjumpa, perasaan Tal mula berubah. Jep bukan lagi seorang BFF. Tanpa dia pinta, Jep dah menjadi lebih penting daripada seorang sahabat semata dalam hatinya. Mencintai itu, tak semestinya memiliki. Cukup melihat si dia gembira. Walau hati sendiri terluka. Tal terus ada, wujud untuk menjadi sahabat Jep. Menjadi saksi hubungan Jep dengan perempuan lain. Pedih. Sakit. Sehingga akhirnya muncul mamat samurai perfect 10, Syah, yang membuatkan Jep sedar sesuatu. Syah mahukan Tal. Dan Jep benci keadaan itu. Adakah akhirnya Jep akan sedar, siapa sebenarnya yang ada di hatinya sejak dulu? Siapakah yang menjadi pilihan Tal? Mamat samurai perfect 10, atau Jep, BFF yang sengal itu?

Reviews

from oren to ebook
by shafiqah adriana on July 26, 2019

takpernah mengecewakan

Syabas dan Tahniah
by Suraya on July 26, 2019

sib baik I memang peminat tegar u dan masih ada kesalahan ejaan yg X sepatutnya ada...walau apapon cerita ni memang cerita favourite I sejak kenal dunia wattpadd Dan I harap u akan publish cerita u yg lain juga supaya I boleh kumpul semua hasil Karya u yg memeriahkan lagi dunia penulisan negara...syabas ya

always support sis
by Nor aini binti ismail on July 26, 2019

suka sgt sis..dr wattpad ke ebook..i love it..

Aku Ada
by Mazlen binti Mohamad on July 28, 2019

Nice story...kali ketiga baca..2 kali free reading..kali ketiga ebook dgn penambahan bab yg melengkapkan lagi cerita ni. Utk yg tak pernah baca karya akuorgbiasa ni boleh mulakan dgn Aku Ada. Cerita yg banyak pengajarannya. Kisah romantik sengal Tal dan Jep ni walaupun sengal tetap ada kisah yg boleh di jadikan tauladan. Congrats akuorgbiasa...!

Worth the Money!
by krazykikikiari on July 29, 2019

"Aku Ada" merupakan e-book pertama yang I purchased kat e-Sentral and definitely worth the money. In fact, kalau ada terbit versi cetak, memang I tak akan teragak-agak untuk beli. "Aku Ada" menceritakan tentang kisah persahabatan yang terjalin diantara Jebat (Jep) dan Siti Talhah (Tal) sejak dari lahir. Persahabatan yang membuahkan rasa cinta di hati masing-masing, namun bukan mudah untuk mereka disatukan. Story mereka akan buat you ketawa, menangis dan yang penting, perut you akan rasa macam ada rama-rama je. Full review kat Goodreads ;)

Tahniah wakwak
by Iladysara on July 30, 2019

from wattpad n now i'm here. tahniah wak wak. xpernah mengecewakan. buat lagi buku yg best, insyaAllah sama2 kita bantu wakwak n family. may Allah bless

besttt
by Siti Rahman on July 31, 2019

cite ni dh baca kat wattpadd berkali2.ni baca kat ebook...emosi masa baca still sama.part sedih still meleleh air mata,part sengel still tersengih...syabas author...walaupn kisah cite ni biasa je..klise org kata,tp gaya penceritaan best...hubungan adik beradik yg akrab..i like...tq...muaaaahhhhh

Write your review

Recommended