Aku Ada by akuorgbiasa

Aku Ada by akuorgbiasa from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Title: Aku Ada
Author: akuorgbiasa
ISBN: 978-967-17364-0-1
File Size: 37.73 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Boleh ke lelaki dan perempuan menjadi BFF? Kawan baik tanpa sebarang perasaan? Jep dan Tal, boleh dikatakan bersahabat sejak mereka lahir! Walau berbeza jantina, tak menggugat persahabatan mereka. Tal yang lasak. Jep yang manja. Mereka sempurna bersama. Namun apabila meningkat dewasa, dan terpisah beberapa tahun tak berjumpa, perasaan Tal mula berubah. Jep bukan lagi seorang BFF. Tanpa dia pinta, Jep dah menjadi lebih penting daripada seorang sahabat semata dalam hatinya. Mencintai itu, tak semestinya memiliki. Cukup melihat si dia gembira. Walau hati sendiri terluka. Tal terus ada, wujud untuk menjadi sahabat Jep. Menjadi saksi hubungan Jep dengan perempuan lain. Pedih. Sakit. Sehingga akhirnya muncul mamat samurai perfect 10, Syah, yang membuatkan Jep sedar sesuatu. Syah mahukan Tal. Dan Jep benci keadaan itu. Adakah akhirnya Jep akan sedar, siapa sebenarnya yang ada di hatinya sejak dulu? Siapakah yang menjadi pilihan Tal? Mamat samurai perfect 10, atau Jep, BFF yang sengal itu?

Reviews

from oren to ebook
by shafiqah adriana on July 26, 2019

takpernah mengecewakan

Syabas dan Tahniah
by Suraya on July 26, 2019

sib baik I memang peminat tegar u dan masih ada kesalahan ejaan yg X sepatutnya ada...walau apapon cerita ni memang cerita favourite I sejak kenal dunia wattpadd Dan I harap u akan publish cerita u yg lain juga supaya I boleh kumpul semua hasil Karya u yg memeriahkan lagi dunia penulisan negara...syabas ya

always support sis
by Nor aini binti ismail on July 27, 2019

suka sgt sis..dr wattpad ke ebook..i love it..

Aku Ada
by Mazlen binti Mohamad on July 28, 2019

Nice story...kali ketiga baca..2 kali free reading..kali ketiga ebook dgn penambahan bab yg melengkapkan lagi cerita ni. Utk yg tak pernah baca karya akuorgbiasa ni boleh mulakan dgn Aku Ada. Cerita yg banyak pengajarannya. Kisah romantik sengal Tal dan Jep ni walaupun sengal tetap ada kisah yg boleh di jadikan tauladan. Congrats akuorgbiasa...!

Worth the Money!
by krazykikikiari on July 29, 2019

"Aku Ada" merupakan e-book pertama yang I purchased kat e-Sentral and definitely worth the money. In fact, kalau ada terbit versi cetak, memang I tak akan teragak-agak untuk beli. "Aku Ada" menceritakan tentang kisah persahabatan yang terjalin diantara Jebat (Jep) dan Siti Talhah (Tal) sejak dari lahir. Persahabatan yang membuahkan rasa cinta di hati masing-masing, namun bukan mudah untuk mereka disatukan. Story mereka akan buat you ketawa, menangis dan yang penting, perut you akan rasa macam ada rama-rama je. Full review kat Goodreads ;)

Tahniah wakwak
by Iladysara on July 30, 2019

from wattpad n now i'm here. tahniah wak wak. xpernah mengecewakan. buat lagi buku yg best, insyaAllah sama2 kita bantu wakwak n family. may Allah bless

besttt
by Siti Rahman on July 31, 2019

cite ni dh baca kat wattpadd berkali2.ni baca kat ebook...emosi masa baca still sama.part sedih still meleleh air mata,part sengel still tersengih...syabas author...walaupn kisah cite ni biasa je..klise org kata,tp gaya penceritaan best...hubungan adik beradik yg akrab..i like...tq...muaaaahhhhh

Aku ada
by Norashimah Ali on September 14, 2019

Done beli.. mlm ni la marathon.. my favorite author ever!! ????

Aku ada
by norashimah ali on September 14, 2019

My first book from e-sntral!!! I do love this author very much.. ????????????.. mlm nnt marathon.. sending lots of love from Wattpad to E-sentral ????????

Terbaik
by Ain Zura on September 15, 2019

tahniah sis

aku ada
by Nur Zalina Mohd Noor on September 29, 2019

cerita sgt menarik... kekeluargaan.. bertolak ansur..kasih sayang.. dan percintaan.. persahabatan... xpuas membace...

Love Sangattt
by Adriyani Noor Abdul Rashid on October 02, 2019

Tahniah cousin, novel awak tak pernah yg tak best..

Teh Best
by Azura Paduka on October 24, 2019

Best sgt2... keep it up sis...

Aku Ada
by nur on October 27, 2019

Seribu kali baca pun, emosi still tak boleh kawal. Thank you author.

Tahniah Buat AkuOrangBiasa
by Morina Mohd Gaus on November 18, 2019

Walaupun jalan ceritanya panjang tapi tidak terasa sebab setiap bab ada kisah-kisah yang menarik. Tahniah buat penulis...harap dapat terus lahirkan karya-karya menarik seperti ini.

Aku Ada
by Noraidah Appi on November 21, 2019

so sweet story and the best...!!

AKU ADA
by Nur Aina Suhana on November 23, 2019

Best sgt sis. Alhamdulillah bnyk mesej & ofcourse sampai sama mcm novel lain dkt wattpad. Congratulations sis & Happy Birthday! p/s : November lg kan? .

Aku Ada
by Fariha Mustapha on November 27, 2019

Walaupun klise tapi kalau jalan penceritaan menarik orang tetap akan baca. Yes saya dah baca kedua-dua ebook dari AOB. Goodjob Penulis.

Best
by Noriah Jamil on February 11, 2020

Best... Suka semua cerita yg akuorangbiasa tulis

Love
by Samihah binti Yaakub on April 03, 2020

Love it

Aku Ada
by Shamin Najiha binti Shahlan on April 16, 2020

Daebak!!! ????????????. Saya sangat beepuas hati. Cukup rencah.

Sweet sangat ;)
by Wardah Ilyani binti Mohd Halim on April 21, 2020

senyum,gelak,nangis semua ada ;)

aku ada
by Farhana on May 12, 2020

perghhhh dasat cerita ni.sangat leka membacanya bahasa yg mudah,plot yg menarik dan ending yg best tetiba teringat dulu ada kawan mcm jep ni drp sekolah menengah da habis belajar,keje,naik gunung,maraton sesama sangat menggamit memori cuma jodoh kami xkesampaian.

Best!
by khairunnisa nabila on May 14, 2020

Bahasa yang slumber buat rasa dekat dengan sekeliling. Cerita panjang tapi tak bosan langsung. Overall mmg best. Dan semoga anak kepada si author mampu menjalani kehidupan seperti orang biasa.

Recommended!
by Nurul Huda on May 17, 2020

Taknak ckp byk.. yg penting best!

Aku Ada
by Nadia Bt Sheikh Mohamed on May 30, 2020

Stories from aku org biasa mmg magic! Suka semua. Dari kisah LTL kisah teja tariq semualah.. semua best

akuorgbiasa
by on May 31, 2020

baru perasan. ni author kat wattpad yg ada crita An dgn Har tu kan?!!! oh mai gosshhhhh!!! so excited!

Aku Ada
by Wan Nur Atiqah Binti Wan Ahmad Salleh on May 31, 2020

Suka sgt

Anda Luar Biasa
by NUR SHAHIRAH KAMIL on June 06, 2020

Dari wattpad ke sini..karya author nak pernah mengecewakan..

Aku Ada
by Ct Mursyidah on June 10, 2020

Terbaik! Moga terus maju! Suka sgt bc karya tulisan beliau..

Aku Ada
by Ixora Riana on August 06, 2020

Worth reading sampai taktau nak describe! Flow cerita dari kecil sampai dewasa smooth je baca. Cuma masih kabur tentang kematian Angah.. mana Ed? Bukan ke Angah tumpang rumah Ed? Or ada part sy terlepas pandang? Overall, Aku Ada memang sebuah karya yang penuh pengisian. 5 bintang! :)

Write your review

Recommended