BIDADARI BUAT LUQMAN by Azwari

BIDADARI BUAT LUQMAN by Azwari from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Azwari
ISBN: E9789671747728
File Size: 1.12 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

“Takkanlah diorang silap? Ain sendiri yang nakkan Man. Man dah lupa ke apa yang Man pernah cakap dulu? Kononnya nak tunggu bidadari datang meminang…” - Hasnah Luqman terkejut dengan lamaran dari musuh ketatnya di alam remaja. Pulak tu, perempuan yang menghantar risikan. Dia sebagai lelaki mulalah tak senang duduk. “Kau nak mainkan aku ke? Selama ni, kita tak pernah baik. Asyik nak bergaduh je. Tup tup, kau balik sini… dok menyepi… lepas tu nak aku jadi suami kau. Memang tak masuk akal!” – Luqman Bagi Nurul Ain pula, ini peluang untuk dirinya setelah sekian lama berharap menjadi isteri kepada Luqman Latif. Andai kata Luqman menolak, Ain reda kerana dia sedar status dirinya. Dia bukan bidadari. Jauh sekali kerana dirinya mempunyai kisah silam yang tidak indah. Lagi pula, Maisarah si gadis cantik turut mengintai peluang untuk menjadi permaisuri hidup lelaki itu. Seperti yang Ain sedia maklum, sejak dulu Luqman memang membenci dirinya! Luqman keliru, antara kenangan lalu dan masa depan. Jika dia menerima lamaran Ain, adakah rumah tangga mereka bakal dihiasi dengan pergaduhan setiap hari seperti sebelum ini?

Reviews

bidadari buat luqman
by nur hazirah izzati on December 29, 2019

kenapa tak boleh nak slide ke tepi? rasa macam membazir je beli ????

beside
by besidesyaza on March 05, 2020

buku kak mia azwari ni memang letops

Bidadari
by on March 30, 2020

Cerita ni memberi banyak pengajaran tentang kasih sayang antara keluarga, sikap tabggungjawab, amanah dsb

cerita menarik
by anafati on May 29, 2020

Tapi xpadan dgn harganya..harga mcm utk 500++ pages tetapi sedihnya hanya 100++ pages sahaja...alahai lahai la...

4 SOLID
by nur ain syahira binti hasmadi on June 07, 2020

Novel ni sangat best dan menarik. Tau novel ni pun drpd wattpad. Then bile bce skit dkt dlm wattpad rse mcm tertarik and nak bce lagi. Tu yang beli tu. Tapi yang tak bestnye ialah it so short. Rse mcm tak sempat nak 'bercinta' with Ain and Luqman. Mungkin sbb ianya adalah mini novel. So the story a little bit fast mcm tak sempat nak tgok perubahan perasaan Luqman terhadap Ain and etc. Klau ia menjadi sebuah novel i might give 5-star but its okay. Still worth it to try. I pun sempat menangis a little bit. Hahahahahaha

Bidadari Buat Luqman
by on August 07, 2020

Jalan cerita yang ringkas tapi tetap menarik.

Write your review

Recommended