array(5) {
  ["library"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["result"]=>
  string(6) "0.0061"
  ["book"]=>
  string(6) "0.0028"
  ["slice"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["all"]=>
  string(6) "0.0090"
}
Kerana Kau Hawa Ku | akuorgbiasa | EFFJAY RESOURCES | 978-967-17537-0-5 | E-Sentral Ebook Portal

Kerana Kau Hawa Ku by akuorgbiasa

Kerana Kau Hawa Ku by akuorgbiasa from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: akuorgbiasa
Category: Romance
ISBN: 978-967-17537-0-5
File Size: 12.45 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Jodoh itu rahsia Allah. Dan Ahmad Naqib amat yakin akan ketetapan Allah itu. Naqib punya pilihan hati sendiri untuk diangkat menjadi seorang ratu dalam hidupnya. Namun terpaksa akur apabila lamarannya ditolak sang hawa. Dan akhirnya mengalah dengan menerima cadangan bonda tersayang untuk mengenalkan dirinya dengan gadis pilihan Umi. Pertemuan pertama kali dengan seorang Fatimah Zahra mengubah segalanya. Dan tanpa rasa ragu, Naqib menerima. "Zahra, err, Fatimah Zahra, awak sudi jadi bidadari saya?" Buat Fatimah Zahra, lelaki bernama Ustaz Naqib memang seorang lelaki sempurna yang sering didamba. Crush. Pujaan hati. Dan apabila tiba-tiba Ustaz Naqib melamarnya untuk menjadi bidadari hatinya, Fatimah Zahra rasakan bagai bulan tiba-tiba jatuh gedebuk ke atas riba. Namun hati tertanya-tanya. Kenapa? Bukankah di dalam hati ustaz sudah ada ratunya? Mengapa tiba-tiba Ustaz Naqib setuju melamarnya? “Jadi, awak pilih saya, sebab dia tolak lamaran awak?” Mengapa begitu cepat dan yakin Ahmad Naqib berubah hati? Bolehkah Fatimah Zahra menerima apabila dia tahu puncanya?

Reviews

naqib x zahra
by Azlina Ali on October 01, 2019

DONE! as always naskah akuorgbiasa x pernah mengecewakan...dan buat kesekian kalinya hakak tercurang! naqib in DHMST tersgt larrr lain dgn naqib dlm KKHK...sisi lain naqib yg nakal sengal bengong semua larrr...smpai hakak ni tersengeh sorang2 sambil gentel bucu bantal...hahaha...perjlnan cinta naqib zahra yg mendahulukan cinta pd Allah dr cinta pd manusia...tp percaturan Allah x pernah salah...well done author! cerita santai tp tetap ade pengajaran yg boleh di ambil...

kerana kau hawaku
by nor amirah bt mat noor on October 02, 2019

arghhh spt biasa xpenah mengecewakan kita lah aob. arghhhh nak lali mcm naqib jugak.. hahah tapi tau xsebaik fatimah zahra..

Kerana Kau Hawa Ku
by Salmi Bt Idin on October 02, 2019

Simple tapi best.. good job author..

Kerana Kau Hawaku
by Mazlen binti Mohamad on October 02, 2019

Halah..halah..halahhhhh...bersemut aih...!!! Mcm biasa akuorgbiasa tak pernah mengecewakan...mmg ur forte la kan ayat manis sweet2 ni...tak lupa juga pengajaran, perkongsian ilmu dlm cerita ni sangat bagus. Congrats sis!

Kerana kau hawa ku
by Siti Suraya Hamirudin on October 02, 2019

Kenapa i tak boleh dload cerita ni?

KKHK
by Khadijah binti Mohamad Saleh on October 04, 2019

Random betul ustaz naqib ni... sampai ke telinga kita senyum sambil melayan novel ni... AOB tak pernah fail dalam menghasilkan karya. Terubat rindu dengan Abang Thor dari MMP.

kerana kau hawaku
by Zuraidah Ismail on October 04, 2019

Assalamualaikum wbt... memula baca citer2 aku org biasa kt wattpad...tros jatuh cinta ngan karya2 dia..mmg banyak pengajaran yg dpt kita ambik... hero2 semua sweet tahap potong kaki...x sangka ostad naqib tu gelenyar jugak...hahaha...papepon...citer ni mmg kababoom...good luck...good day... ILU...selamat hidup

bad presentation
by Syahirah Afifah on October 11, 2019

why this ebook doesn't content to much word as in Wattpad? weird.

Kerana Kau Hawa Ku
by khairan farhana on October 12, 2019

Finally...this is awesome. Jarang-jarang watak hero nya tak menjadi. Walaupun seorang ustaz, tp sisi romantik & kenakalan Naqib, boleh buat korang gigit2 kuku & pintal2 rambut..cant tell much..worth it sgt wak..you nailed it.. Dugaan utk ebook ni, pymnt tak go thru, ebook tak blh download, page missing and even page pun jadi blank..so if u guys facing this issue, troubleshoot je..unistall & install, check popup blocker and such..the basic thing..there always a way..Usaha tangga kejayaan..Kalau rasa leceh sgt pegi report esentral..hope they can look into it..this is obviously not an author issue..??????????

kau hawa ku
by norfaezah binti mohd sabri on October 12, 2019

suka sgt..

Hawa untuk ku oranbiasa
by Mohd on October 12, 2019

umm, buku nie terlalu pendik, sweet sangat takde benda yang mencabar, kalau keadaan di Sydney di hidupkan, watak pertama Zahra sedans bergejolak..tu lagi best...falls back jam.tak puss sangat..

best gile
by Shikin Amran on October 14, 2019

seriously novel2 akuorgbiase xpernah xbest,xthu nk ckp dh best sangat xrugi keluar duit utk baca novel nie

kerana kau hawaku
by MASLIHA BINTI MASKAM on October 15, 2019

Simple love story but yet very enjoyable reading ecperience

Thanks for this SWEET story
by krazykikikiari on October 20, 2019

I just realized that I lupa nak bagi review I kat sini. Sebenarnya I dah purchased and read this book semasa baru ada dekat e-sentral. I have been re-reading this story since then. Kepada mereka yang mengikuti perkembangan akuorgbiasa dekat wattpad must know that this is a side story of the side characters, so don't expect too much in this story. I guess author nak belanja gula-gula while she tries to carry on with her ongoing dramatic story dekat wattpad. I love this short story. Perjalanan cinta yang very Islamic with two characters yang sangat sempoi perwatakannya walaupun kedua-duanya sangat menjaga imej Islam dari segala segi. I especially love the twist about mimpi Naqib yang initially disalah-tafsirkan. This is the type of story yang I akan re-read banyak kali when I need something sweet. Since story dia short, tak memakan masa yang lama nak habiskan... Hope to read more from you and I hope to see more of this couple in Syarat yang Ke-3. I'm excited to see how you incorporated this story's storyline with SYK3's. Thanks akak for this sweet story. Kita rasa happy je baca story Ustaz Naqib ngan Zahra neh.

Write your review

Recommended