Kerana Kau Hawa Ku by akuorgbiasa

Kerana Kau Hawa Ku by akuorgbiasa from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: akuorgbiasa
ISBN: 978-967-17537-0-5
File Size: 12.44 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Jodoh itu rahsia Allah. Dan Ahmad Naqib amat yakin akan ketetapan Allah itu. Naqib punya pilihan hati sendiri untuk diangkat menjadi seorang ratu dalam hidupnya. Namun terpaksa akur apabila lamarannya ditolak sang hawa. Dan akhirnya mengalah dengan menerima cadangan bonda tersayang untuk mengenalkan dirinya dengan gadis pilihan Umi. Pertemuan pertama kali dengan seorang Fatimah Zahra mengubah segalanya. Dan tanpa rasa ragu, Naqib menerima. "Zahra, err, Fatimah Zahra, awak sudi jadi bidadari saya?" Buat Fatimah Zahra, lelaki bernama Ustaz Naqib memang seorang lelaki sempurna yang sering didamba. Crush. Pujaan hati. Dan apabila tiba-tiba Ustaz Naqib melamarnya untuk menjadi bidadari hatinya, Fatimah Zahra rasakan bagai bulan tiba-tiba jatuh gedebuk ke atas riba. Namun hati tertanya-tanya. Kenapa? Bukankah di dalam hati ustaz sudah ada ratunya? Mengapa tiba-tiba Ustaz Naqib setuju melamarnya? “Jadi, awak pilih saya, sebab dia tolak lamaran awak?” Mengapa begitu cepat dan yakin Ahmad Naqib berubah hati? Bolehkah Fatimah Zahra menerima apabila dia tahu puncanya?

Reviews

naqib x zahra
by Azlina Ali on October 01, 2019

DONE! as always naskah akuorgbiasa x pernah mengecewakan...dan buat kesekian kalinya hakak tercurang! naqib in DHMST tersgt larrr lain dgn naqib dlm KKHK...sisi lain naqib yg nakal sengal bengong semua larrr...smpai hakak ni tersengeh sorang2 sambil gentel bucu bantal...hahaha...perjlnan cinta naqib zahra yg mendahulukan cinta pd Allah dr cinta pd manusia...tp percaturan Allah x pernah salah...well done author! cerita santai tp tetap ade pengajaran yg boleh di ambil...

kerana kau hawaku
by nor amirah bt mat noor on October 02, 2019

arghhh spt biasa xpenah mengecewakan kita lah aob. arghhhh nak lali mcm naqib jugak.. hahah tapi tau xsebaik fatimah zahra..

Kerana Kau Hawa Ku
by Salmi Bt Idin on October 02, 2019

Simple tapi best.. good job author..

Kerana Kau Hawaku
by Mazlen binti Mohamad on October 02, 2019

Halah..halah..halahhhhh...bersemut aih...!!! Mcm biasa akuorgbiasa tak pernah mengecewakan...mmg ur forte la kan ayat manis sweet2 ni...tak lupa juga pengajaran, perkongsian ilmu dlm cerita ni sangat bagus. Congrats sis!

Kerana kau hawa ku
by Siti Suraya Hamirudin on October 03, 2019

Kenapa i tak boleh dload cerita ni?

KKHK
by Khadijah binti Mohamad Saleh on October 04, 2019

Random betul ustaz naqib ni... sampai ke telinga kita senyum sambil melayan novel ni... AOB tak pernah fail dalam menghasilkan karya. Terubat rindu dengan Abang Thor dari MMP.

kerana kau hawaku
by Zuraidah Ismail on October 05, 2019

Assalamualaikum wbt... memula baca citer2 aku org biasa kt wattpad...tros jatuh cinta ngan karya2 dia..mmg banyak pengajaran yg dpt kita ambik... hero2 semua sweet tahap potong kaki...x sangka ostad naqib tu gelenyar jugak...hahaha...papepon...citer ni mmg kababoom...good luck...good day... ILU...selamat hidup

bad presentation
by Syahirah Afifah on October 12, 2019

why this ebook doesn't content to much word as in Wattpad? weird.

Kerana Kau Hawa Ku
by khairan farhana on October 12, 2019

Finally...this is awesome. Jarang-jarang watak hero nya tak menjadi. Walaupun seorang ustaz, tp sisi romantik & kenakalan Naqib, boleh buat korang gigit2 kuku & pintal2 rambut..cant tell much..worth it sgt wak..you nailed it.. Dugaan utk ebook ni, pymnt tak go thru, ebook tak blh download, page missing and even page pun jadi blank..so if u guys facing this issue, troubleshoot je..unistall & install, check popup blocker and such..the basic thing..there always a way..Usaha tangga kejayaan..Kalau rasa leceh sgt pegi report esentral..hope they can look into it..this is obviously not an author issue..??????????

kau hawa ku
by norfaezah binti mohd sabri on October 12, 2019

suka sgt..

Hawa untuk ku oranbiasa
by Mohd on October 12, 2019

umm, buku nie terlalu pendik, sweet sangat takde benda yang mencabar, kalau keadaan di Sydney di hidupkan, watak pertama Zahra sedans bergejolak..tu lagi best...falls back jam.tak puss sangat..

best gile
by Shikin Amran on October 14, 2019

seriously novel2 akuorgbiase xpernah xbest,xthu nk ckp dh best sangat xrugi keluar duit utk baca novel nie

kerana kau hawaku
by MASLIHA BINTI MASKAM on October 15, 2019

Simple love story but yet very enjoyable reading ecperience

Thanks for this SWEET story
by krazykikikiari on October 20, 2019

I just realized that I lupa nak bagi review I kat sini. Sebenarnya I dah purchased and read this book semasa baru ada dekat e-sentral. I have been re-reading this story since then. Kepada mereka yang mengikuti perkembangan akuorgbiasa dekat wattpad must know that this is a side story of the side characters, so don't expect too much in this story. I guess author nak belanja gula-gula while she tries to carry on with her ongoing dramatic story dekat wattpad. I love this short story. Perjalanan cinta yang very Islamic with two characters yang sangat sempoi perwatakannya walaupun kedua-duanya sangat menjaga imej Islam dari segala segi. I especially love the twist about mimpi Naqib yang initially disalah-tafsirkan. This is the type of story yang I akan re-read banyak kali when I need something sweet. Since story dia short, tak memakan masa yang lama nak habiskan... Hope to read more from you and I hope to see more of this couple in Syarat yang Ke-3. I'm excited to see how you incorporated this story's storyline with SYK3's. Thanks akak for this sweet story. Kita rasa happy je baca story Ustaz Naqib ngan Zahra neh.

kerana kau hawa ku
by mohd shahril samli on October 23, 2019

????????????????

Perfect
by nur on October 25, 2019

Comment

Tolong!!!
by Nordiana Jais on November 08, 2019

Kenapa ni saya nak tukar pages tak boleh aduhh bosannye.. tolong sape2 yg tahu..

kerana kau hawaku
by Nurul Izzah on November 09, 2019

seperti biasa tak pernah mengecawakan. setiap perkataan sangat bermakna. and still wonder ape yg terjadi antara zahra dgn syasya. sedihnya hati bila author pisahkan dorang berdua. tp its ok mesti ada jawapan dalam syarat ke tiga kan? hope they can get back together one day. and naqib dgn kimi, i umumkan naqib lagi manehhh.. hahahaha. tp Har still my no1..

xxx
by nurulathirah on November 11, 2019

hi dah buat payment and muat turun tapi takleh baca whyyyy.

ok
by Norsarah Shamsudin on November 16, 2019

ok

KKHK
by Nur Aina Suhana on November 24, 2019

Best sis. Sweet cara islamik gituu.

Simple, "cliche" tapi best
by Mohd Rozaidi on November 26, 2019

Apa yg cuba disentuh oleh si penulis dlm plot cerita ni menggambarkan situasi benar yg berlaku dlm masyarakat kita, cuma kekdg tu tak berlaku kepada sesetgh pembaca... Teruskan berkarya wahai AOB

Kerana Kau Hawa Ku
by Fariha Mustapha on November 27, 2019

Saya bukan pengikut wattpad tapi da jatuh cinta dengan penulisan AkuOrangBiasa. Tak sabar nak tunggu next ebook penulisan AOB.

Naqib-Zahra
by Azean Yahya on December 04, 2019

Bacaan ringan yang tak memeningkan kepala. Tak sangka jodoh yang dipilih oleh umi Naqib tu Zahra. Zahra pun tak sangka akan dilamar crush sendiri. Walaupun secara santai tapi tetap buat kita tersenyum-senyum sendiri membaca kisah mereka ini. Naqib dalam KKHK tak sama macam dalam DHMST. Ustaz pun romantik dan sengal. Zahra yang takut kucing mewujudkan situasi memalukan di hadapan Naqib. Rasa macam tak puas membaca kisah mereka. Seperti kebanyakan cerita AOB, terselit pengajarannya yang tersendiri kepada pembaca..

Manis
by Athirah Fahmi on December 18, 2019

Jalan cerita akuorangbiasa memang sentiasa manis dan penuh bunga2.. senyum lebar tiap kali baca cerita akuorangbiasa.. & untuk KKHK juga sama. Cerita yang tak berat tapi penuh pengajaran..

kerana kau hawaku
by RUHIZAT BIN SAFIE on January 21, 2020

Giler best, 4 jam jer utk habiskan novel ni...

best sangat
by shahira on February 01, 2020

cerita drpd akuorgbiasa tak pernah tak best!!!

Kerana Kau Hawaku
by Nur Afiqah Mohd Yusoff on February 21, 2020

Jalan cerita yang santai dan sweet dengan cara Islamic. Mengada2 Antara Zahra Dan naqib xketerlaluan sangat. Masih menjaga batas masing2. Xrugi beli n baca. Kalau panjang sikit je lagi, mesti lagi puas hati n if dapat dibukukan, double puas hati. Haha. Overall best jalan ceritanya.

BEST ILER
by NUR HAZIRAH BINTI MUHD HELMI on March 27, 2020

cam biasala...tak mengecewakan!

Zahra x Naqib
by Syu on April 04, 2020

Salah satu keindahan di dunia ini yang akan selalu dikenang adalah ketika kita bisa melihat atau merasakan sebuah impian menjadi kenyataan.. antara penulisan yg tak skema, just nice to read, kita baca terus rasa nk jadi baik dan terus rasa ada harapan nak berubah..btw wuuu best nye crush suke kite balik ???????? suka watak zahra.. suke karektor ustz naqib.. memang lah hakikat sebuah doa tu mampu mengubah takdir. Atas izin Allah.. saya x sabar nak bace SYK3.. Moga ilham makin tercurah2 ye AOB.. chaiyouk! L yu ?

kenapa
by Nur anis adiba on April 11, 2020

kenapa tak complete kenapa ada ayat separuh separuh rugi la duit macam ni boleh explain tak kenapa jadi macam tu?

Kerana Kau Hawaku
by Adriyani Noor Abdul Rashid on May 05, 2020

Tak pernah tak best!!

kerana kau hawaku
by Myrah Amirah on May 20, 2020

spt biasa karya akuorgbiasa tak mengecewakan.. keep it up.. i'll be waiting for your work always.

Kerana Kau Hawaku
by Wan Nur Atiqah Binti Wan Ahmad Salleh on May 31, 2020

Best

Kerana Kau Hawaku
by Masjurhaini Jefri on May 31, 2020

Best dan nak lagi. Terasa cepat sgt habisnya

Kerana kau Hawa Ku
by Zulaifah harun on June 01, 2020

Worth to buy. Suggested.

KKH
by Nadia Bt Sheikh Mohamed on June 02, 2020

Bagi 4 stars sebab pendek sgt. Klu dpt buat few chapters psl naqib and zahra lepas kawen sy bagi 10 stars terus!

Kerana Kau Hawaku
by Nina Nawawi on June 11, 2020

Tahniah AOB...

Write your review

Recommended