Love You Encik Tengku by Farisha Edy

Love You Encik Tengku by Farisha Edy from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Farisha Edy
ISBN: 9789671782200
Publisher: Farissa
File Size: 0.40 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Mengisahkan tentang gadis kampung yang bernama Kasih Nayla, namanya tidak secantik seperti kehidupannya. Hari-hari dia dimaki dan dicaci oleh ibu tiri dan adik tirinya. Bukan itu sahaja, dia diperlakukan seperti orang gaji yang tidak berbayar. "Ibu orang macam ni memang jenis tak kenang budi. Dia kena ingat, kalau bukan sebab kita, dia dah lama mati merempat!" - Mawaddah Solehah "Cukuplah aku dah bayarkan pengajian kau sampai tingkatan lima! Kau nak habiskan duit aku lagi ke?!" - Puan Zaidah Dirinya difitnah dan dianiaya oleh adik tirinya sehinggkan dia di halau keluar daripada rumah. Dia membawa diri ke kota metropolitan, dan menumpang di rumah kawannya. Bagi menyara kehidupan dia disana, dia berkerja di sebuah restoran masakan panas untuk menampung segala kos pembelajaran. Namun, satu kejadian telah menimpa dirinya sehinggakan dia nyaris kehilangan makhota sendiri. Mujurlah Tengku Emir Aydin datang menyelamatkan dirinya seperti 'knight in shining armour' Tetapi di era yang moden ini, mana ada manusia yang ikhlas membantu. Semuanya mengharapkan balasan, begitu juga dengan Tengku Emir. "Be my girl" - Tengku Emir Pada mulanya dia hanya menjadi fake girlfriend kepada Tengku Emir atas sebab tertentu. Tapi bak kata pepatah kerana pulut santan binasa. Dia pula yang terpaksa berkahwin dengan Emir. Disaat dia sudah jatuh cinta dan sayang kepada Tengku Emir, cinta pertama lelaki itu muncul kembali ketika mereka sedang honeymoon di Istanbul. Dirinya diabaikan, Emir selalu memberikan perhatian kepada cinta pertamanya. Kemunculan Aslan membuat Emir terasa tercabar dengan kedudukannya sebagai suami kepada Kasih. Cemburu menguasai dirinya. Kasih semakin menjauhkan dirinya daripada Emir kerana kelakuan suaminya yang bertindak agresif. Dan disaat itu, Emir mula sedar yang cintanya hanya untuk Kasih Nayla seorang. Tetapi kisah cinta mereka tidak berakhir dengan begitu, satu misteri akhirnya terungkai. Dapatkah mereka pertahankan cinta mereka yang suci ini?

Reviews

My review
by Ain Nasuha on February 09, 2020

Cerita terlalu simple.Ada perkataan Bahasa Melayu dan English yang salah.

Write your review

Recommended