Ceritera Cinta Ekspres

Ceritera Cinta Ekspres

ISBN:

978-967-17537-3-6

Categories:

Teen Novel
General Novel
Islam

File Size

10.54 MB

Format

epub

Language

BM
Favorite (16)

Synopsis

Ini kisah Ain dan Apit. Di Kampung Cahaya Bulan, mereka bertemu. Ain mencari penawar. Apit memujuk diri. Peristiwa yang berlaku di satu malam, mengubah kehidupan kedua-duanya. Apit temui cahaya dalam kehidupan. Ain temui sinar harapan untuk sembuh. Lalu dua hati berjanji untuk mencuba menjalin hubungan, tanpa rasa cinta antara satu sama lain. “Kau tengah ajak aku couple ke, Pit?” - Ain “Macam mana eh nak cakap? Lebih kurang lah. Tapi, couple tu macam tak sesuai la. Aku nak ajak kau mengenali hati budi untuk beberapa bulan. Kalau kita selesa antara satu sama lain, kita kahwin je. Tak payah nak tunggu lama-lama.” -Apit “Tapi... tapi kau tak ada perasaan dekat aku kan?” -Ain “I’m going to be honest. Nak kata ada perasaan cinta, sayang tu, memang belum ada lagi. Yang aku pasti, aku ada rasa nak jaga kau. Yang lain-lain tu, aku rasa later boleh develop kalau kita jadi kahwin. Aku dengar, bercinta lepas kahwin lagi best!” -Apit Sejak detik itu, bermulalah ceritera cinta ekspres antara Ain dan Apit….