Çöl Gezegen

Çöl Gezegen

Free

ISBN:

9786257287609

Categories:

General Novel

File Size

265.89 MB

Format

epub

Language

tur

Release Year

2021
Favorite (0)

Synopsis

Dünyadaki İklim ve Su kriziyle ilgili en iyi

Bilimkurgu kitabını okumaya hazır mısınız?

Dünyadaki tüm su bitse, Mars veya Venüs gibi bir Çöl Gezegen’e dönüşse ne olurdu?

Yıl: 2199.

Dünyada tüm su bitmiştir ve çöllerden oluşan MARS veya VENÜS gibi kurak bir gezegene dönüşmüştür. Yaşayan sadece 20 bin kişilik küçük bir grup insan kalmıştır ve onlar da atmosfer yok olduğu için yerin binlerce kilometre altına sığınmıştır. Başlarında direnişin lideri olarak ‘MAX’ isimli bir genç vardır. Amerika’da başlayıp her yerde devam eden yangınlar, küresel ısınma ve iklim kriziyle başlayıp, Kıyamet’e uzanan bir hikaye ve savaşlar. Su veya alternatifini bulmak için uzaya koloni kurmak zorunda olan ve Dünya-Dışı bir ırkla yaptıkları savaşı kaybedip, yeraltına sığınmak zorunda olan bir insanlık var karşımızda bu yeni hikayede. Fakat insanlığın sonu gelmeden önce Max, bu sona adım adım nasıl gelindiğinin hikayesini bu kitapta bize anlatacak.

Uzun yıllardır, bu 3 meseleye mantıklı bir açıklama getirilememektedir:

1- Dünyanın her yerinde rastgele çıkan ‘Orman Yangınları’

2- Denizlerdeki ve Göllerdeki ‘Suyun Aniden Azalması’ ve

3- Aniden ortadan kaybolan ‘Milyonlarca İnsan’

Bunun da ötesinde, Dünya’nın pek çok yerindeki orman yangınları, sebebini iklim krizi ve küresel ısınmaya bağlamak için ve onlarla pazarlığa oturup anlaştıkları için, kötü bir küresel teşkilat tarafından kasten çıkarılmaktadır. Bu şeytani teşkilatın amacı, bu Dünya-Dışı güçlerle işbirliği ve anlaşma yaparak, bazı lazer silahlarıyla donatılmış olan UFO’ları da yönlendirip, tüm canlıların çoğunu yok edip, Dünya’yı sadece kendi seçtikleri elit bir grup insanın yönetiminde yaşadığı, tamamen bir ÇÖL GEZEGEN’e dönüştürmektir ve bunun için de Amerika Nevada’daki gizli 51. BÖLGE yeraltı üssünü merkez olarak kullanmaktadırlar.

2045 yılında, Singapur’da yapılan bir bilimsel toplantıda, Dünya üzerinde ortadan kaybolan suyun, sadece küresel ısınma veya iklim şartlarına bağlı olmadığını, çok daha önemli bir sebebi olduğunu bir bilimsel teorisinde tüm dünyaya yıllardır anlatmaya çalışan Prof. Richard Nickson, ortadan kaybolan şeyin sadece su olmadığını çok yakında anlayacaktır. Çünkü, hayatta kalabilmek için dünyadan üç şeyi kaçırarak UFO’larla oraya taşımak zorundadırlar:

1- Vücut sıvılarını hayatta tutmak için ‘SU’

2- UFO yakıtı olarak kullanmak zorunda oldukları ‘ALTIN’ ve

3- Deneylerde ve Madenlerde çalışmak için kullanılan ‘İNSANLAR’

Herşey 2050 yılına gelindiğinde, Dünya’nın her yerinde çıkan ve sebebi bir türlü tesbit edilemeyen orman yangınlarıyla başlar. Bunun da ötesinde, Dünya’daki Su miktarı yüzde 10 azalmıştır ve Deniz seviyesi 50 metre geriye çekilmiştir, büyük Göllerin çoğu kurumak üzeredir. Birleşmiş Milletler’de başkan yardımcılığı görevini yürüten James Scott’un yeğeni Nelson, nişanlısı Chelsie ile yeni evlenmek üzeredir. Anne ve babası 5 yıl önce gizemli bir uçak kazasında ölmüştür. Hayattaki tek yakını olan amcasını düğüne davet etmek üzere Nevada’dan Arizona’ya doğru arabasıyla yola çıktığında, dünyanın en kurak yerlerinden birisi haline gelen Nevada Çölü’nü geçerken, çölün ortasında parlak bir sıradışı cisim görür ve arabasını durdurur. Yanına gittiğinde dev bir üçgen piramit şeklindeki metal monolitle karşılaşır ve tam onu incelerken gökyüzünden parlak bir cisim uçarak o yöne doğru inmektedir ve arkasında duran 1 metre boyundaki uzaylı yaratık tarafından saldırıya uğrayıp kaçırılır. Artık, uzak bir galaksiye götürülmek üzere bir uzay aracına bindirilip, geri dönüşü mümkün olmayan uzun bir yolculuğa çıkar ve artık o da kaçırılan diğer insanlar gibi bir köledir. 

Dünya 100 yıl içinde kurak bir ÇÖL GEZEGEN’e mi dönüşecektir?

ÇÖL GEZEGEN, KIYAMET’e doğru uzanan, insanlığın Dünya üzerindeki var olma veya yok olma mücadelesini, daha önce hiç okumadığınız bambaşka bir boyutuyla ilk kez ortaya koyacak ..