Geneza Europei comunitare

Geneza Europei comunitare

RM 17.94

ISBN:

9786067484236

Categories:

History

File Size

2.36 MB

Format

epub

Language

rum

Release Year

2023
Favorite (0)

Synopsis

Ştefan Delureanu prezintă în această carte, pe lângă alte scrieri ale lui George Ciorănescu, cele trei broşuri pe care le-a publicat la Paris, între anii 1950 şi 1955, sub egida N.E.I. (Noile Echipe Internaționale), consacrate protecţiei sociale a tineretului european, creştinilor din spatele Cortinei de Fier, tineretului din Europa Centrală şi Orientală sub dominaţia comunistă.

George Ciorănescu a fost o personalitate de marcă, un adevărat promotor al valorilor europene creștine: membru fondator al secției de tineret a Noilor Echipe Internaționale, membru al Partidului Țărănescu, membru al Biroului Executiv al Consiliului Tineretului Liber din Europa Centrală etc.

A trăit cea mai mare parte a vieții sale în exil și a fost activ în fața forurilor naționale și internaționale, în presa scrisă sau la radio, abordând diferite teme precum: apărarea europeană, rolul tineretului în crearea Europei Unite, situația țărilor din Europa Centrală și a României etc

Concentrându-se asupra activității lui Ciorănescu, acest martor emblematic, cartea prezintă mărturii documentare de primă mână ale genezei Europei.