DIA... SUAMI TERBAIK

DIA... SUAMI TERBAIK

RM 17.00

ISBN:

978-967-2474-33-3RMF

Categories:

General Novel
Romance
Wedding

File Size

5.97 MB

Format

epub

Language

BM

Release Year

2023
Favorite (1)

Publisher

RMA STUDIO

Synopsis

Tijah menanam impian untuk hidup bersama lelaki yang dia cintai. Dia benci dengan kehidupan di kampung walaupun dia hidup serba sempurna bersama Pak Lah. Lebih-lebih lagi dia benci dibandingkan dengan Sarip, pekerja kesayangan Pak Lah.

 

"Kita kahwin. Awang janji akan bawa Tijah hidup lebih senang di bandar." - Awang

 

Dia sangkakan kehidupannya bakal berubah jika dia bersetuju untuk berkahwin. Namun satu musibah menimpa diri Tijah sehingga dia jatuh tersungkur.

 

"Cakap dengan aku. Siapa ayah budak dalam perut tu? Jawab!" - Pak Lah

 

"Saya, Pak Lah. Saya yang sentuh Tijah." - Sarip

 

Impian Tijah musnah dalam sekelip mata apabila dia dipaksa berkahwin dengan Sarip. Ditambah pula dengan sikap ibu mentuanya yang menyakitkan hati, membuatkan dia hampir gila. 

 

"Saya pun tak ingin jadi menantu Mak Som. Suruhlah dia ceraikan saya." - Tijah

 

Sarip tetap sabar berhadapan dengan kerenah Tijah dan ibunya. Bila dah setiap hari berjumpa, tidur sebilik, makan sepinggan, hati Tijah mula terusik dengan kebaikan Sarip. 

 

Di saat mereka sedang bahagia, satu kebenaran terbongkar membuatkan Sarip tak mampu memandang wajah isterinya. Tijah juga sedar di hati lelaki itu ada nama Nisa sebelum dia mencelah masuk.

 

"Lepas raya, abang ceraikan Tijah. Tijah nak abang bahagia dengan Nisa. Salah Tijah sebab pergunakan abang sepanjang kita berkahwin." - Tijah 

 

"Abang fikir dah jadi suami yang terbaik untuk Tijah tapi tak sangka, abang yang jadi racun dalam hidup Tijah." - Sarip

 

Apakah yang berlaku sebenarnya sehingga rumah tangga mereka umpama telur di hujung tanduk? Dan benarkah Sarip bukan suami yang terbaik di dalam hidup Tijah?