Terukir Cinta by Anna Lee

Terukir Cinta by Anna Lee from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Title: Terukir Cinta
Author: Anna Lee
Category: Romance
ISBN: 978-967-11925-2-8
File Size: 0.99 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Sinopsis

Nadia yang polos, Nadia yang setia. Dia cuma perlukan dua K dalam hidupnya. Kerjaya dan Kahwin. Kerjaya? Dia boleh memohon kerja. Tapi kahwin? Hah, itu yang susah! Lima tahun bertemankan Imran, segalanya nampak mudah tetapi apabila emak mula mendesak soal kahwin, semuanya menjadi payah. Jawapan Imran buat hatinya naik geram. “Alah. Pandai-pandailah awak goreng mak awak tu.”- Imran “Awak, dia mak saya tau. Kalau awak, dah lama saya buat Imran-goreng-sambal-belacan!”- Nadia Kesabaran Nadia sampai ke kemuncaknya apabila Imran mula mencabarnya. Tanpa berfikir panjang dia nekad melamar lelaki yang kebetulan lalu di situ. “Awak, nak kahwin dengan saya tak?” - Nadia “O… key. Bila?” Tergagap-gagap lelaki itu menyatakan persetujuannya. Di mata Nadia, lelaki itu nampak serabai tetapi apa dia kisah. Niat hatinya cuma satu, nak-buat-Imran-cemburu! Namun siapa sangka tindakan nekad itu, merubah corak hidupnya. Pertemuan demi pertemuan berlaku selepas itu. Siapa sangka juga, si serabai yang mata merah macam mat gian itu pakai kereta Audi yang ‘seksi’. “Mesti awak ingat saya ni pencuri kereta, kan?” – Khalif “Tak. Mula-mula saya sangka awak ni mat gian. Tapi tak sangka rupanya awak ni mat gian campur pencuri kereta!”- Nadia Mereka bertemu lagi tapi kali ini si serabai sudah berubah rupa, smart dan bergaya. Waktu itu, si serabai mengaku dia seorang driver. Siapakah dia sebenarnya? Makin lama, mereka serasi bersama tapi, Imran bagaimana? Apa akan berlaku apabila Nadia tahu siapa Khalif sebenarnya? Siapa yang Nadia pilih, Imran atau Khalif? Berjayakah Nadia mendapatkan dua K yang sangat penting dalam hidupnya?

Reviews

Komedi Romantik
by Halimah Mohamed Kassim on April 13, 2015

Jalan ceritanya bagus. Macam tengok drama pulak bila membaca situasi di tadika. Memang lucu. Tapi cara penulisan hampir sama macam Dekna Lee. Tak pasti sama ada Anna Lee ni bersaudara dengan Dekna Lee.

Suka
by abu samad on January 10, 2017

Lawak la dialog dia ni. “Mesti awak ingat saya ni pencuri kereta, kan?” – Khalif “Tak. Mula-mula saya sangka awak ni mat gian. Tapi tak sangka rupanya awak ni mat gian campur pencuri kereta!”- Nadia So.. nicela untuk semua orang yang nak baca sambil chill

Terukir cinta
by Eddenqh on May 26, 2017

cerita okey hero cool n charming sgt but heroin dia mmg buat pening. Starting mcm desperate sgt suka mendesak in the middle blur pulak tapi nak ending memang annoying. Bayak skip part heroin. Tapi the book is okey for a light read

Write your review

Recommended