array(5) {
  ["library"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["result"]=>
  string(6) "0.0099"
  ["book"]=>
  string(6) "0.0030"
  ["slice"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["all"]=>
  string(6) "0.0130"
}
Ya Maulana | Hana Ilhami | Karyaseni Enterprise | 978-967-0246-51-2 | E-Sentral Ebook Portal

Ya Maulana by Hana Ilhami

Ya Maulana by Hana Ilhami from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Title: Ya Maulana
Author: Hana Ilhami
Category: Romance
ISBN: 978-967-0246-51-2
File Size: 1.61 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Maulana Iqbal. Dunianya hanya Darul Ulum At-Taufiqiyah. Al-Quran yang penuh di dalam dada menjadi modal buat pembimbing bakal-bakal hafiz. Hasil tarbiah madrasah, maka lahirlah seorang maulana di Kampung Pulau Sayak. adra liyana, maksudnya si perawan cantik yang lemah lembut. Tetapi sayang, watak tidak secantik namanya. Si anak Tan Sri berambut karat, bermini skrit masuk kampung dengan sebuah agenda, untuk memindahkan Darul Ulum dan membina hotel resort di atasnya.  Baginya, Maulana Iqbal tidak ubah seperti seorang ustaz Gothic yang poyo! Dengan berjubah dan berserban bagai. “Cik Rariru nak jumpa saya?” – maulana Iqbal  “Ustaz! Kut ya pun tak suka I pakai macam ni, tak perlulah ejek nama I, okey? Nama I Rara, bukan Rariru!” – Adra liyana “Cik Adra tolong pakai pakaian yang sopan dan menutup aurat. Maklumlah, sini tempat budak-budak menghafal Quran. Dan cik kena pakai tudung sekali.” – maulana Iqbal  Setelah rencana untuk memindahkan Darul Ulum tidak berhasil, Adra nekad untuk mengugut Si Maulana. Rencana jahat mula diatur… “Tolong I! Dia... dia... cuba buat benda tak baik kepada I...” – Adra liyana “Allahuakbar! Demi Allah! Saya tak buat kerja terkutuk ni.” – maulana iqbal “Sama ada Iqbal tinggalkan kampung ni atau dia bertanggungjawab atas apa yang dia dah buat. Iqbal kena kahwin dengan perempuan ni.” – Imam Hussin

Reviews

ya maulana
by on February 28, 2019

best sangat bila novel ditulis berunsurkan agama mcm ni,,mcm sweet je..tp bila part2 akhir tu mcm sumayyah plk jd heroin,so menggangu sikit je..yg dpn2 tu mmg best sgt2 best

Write your review

Recommended