array(5) {
  ["library"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["result"]=>
  string(6) "0.0085"
  ["book"]=>
  string(6) "0.0072"
  ["slice"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["all"]=>
  string(6) "0.0157"
}
Dendam Cinta | Nurul Ain Syuhada | PENULISAN ENTERPRISE | 978-967-0567-77-8 | E-Sentral Ebook Portal

Dendam Cinta by Nurul Ain Syuhada

Dendam Cinta by Nurul Ain Syuhada from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Title: Dendam Cinta
Category: General Novel
ISBN: 978-967-0567-77-8
File Size: 2.97 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

“Alfan dengan Dyla dah habis. Maaflah. Dyla memang tak pernah suka kat Alfan pun sebelum ni. Maaf bagi harapan.” “Dyla tahu Alfan tak pernah pandang perempuan lain selain Dyla, kan? You are my first love! Waktu Alfan nak SPM, kenapa baru sekarang bagi tahu?” Semua orang ada kisah silam masing-masing. Cuma yang bezanya, kisah itu tamat begitu sahaja. Tapi tidak pada Nur Haidyla dan Alfan. Kisah silam membawa mereka kepada sebuah dendam dan penyesalan. “… Kau dah langgar kereta aku, lepas tu nak lari macam tu aje? No way.” – ALFAN “… Saya akan bayar duit awak tu. Awak jangan risau. Saya akan bayar sampai ke syiling yang terakhir. Takkan tertinggal sesen pun!” – DYLA Pelbagai cara Alfan cuba melampiaskan dendamnya. Dari muncul mengejut di hadapan Dyla bila-bila masa, Alfan juga sanggup mengganggunya sampai ke camping, mengaku tunang Dyla dan… melamarnya di hadapan orang ramai! “Jadi isteri saya? Saya takkan bangun selagi awak tak beri jawapan yang saya nak.” “Kita bincang lagi sekali, okey?” “Awak putuskan pertunangan kita untuk lelaki lain. Ni tak adil!” Demi menjaga air muka, Dyla terpaksa akur pada pembohongan Alfan lalu menyebut ‘okey…’ Dia tak faham kenapa Si Alfan Egoistik asyik mengejarnya. Punah impiannya untuk luahkan cinta kepada Shah, jejaka yang telah lama dinantikannya. Tapi lamaran berupa ugutan Alfan itu dia terpaksa terima demi menyelamatkan seseorang! Kecewa hatinya bukan sedikit. ALFAN. Dalam diam dia membawa misi untuk membiarkan Dyla menderita seperti yang pernah dirasainya dulu. “Aku nak makan apa, nak minum apa, that’s not your concern. We might be husband and wife, tapi life dalam rumah ni, asing-asing.” Namun, benci itu perlahan-lahan dihurung satu rasa yang tak pernah hilang dari hati Alfan. Kerana dalam falsafah cinta, paradoksnya, dendam itu cinta dan benci itu sayang. “Tak banyak bintanglah malam ni.” “Awak nak bintang ke? Meh nak ketuk kepala awak dengan kasut. Kejap lagi ada bintang pusing-pusing kat kepala awak.” “Awww! So sweet of you.” Dan setelah hubungan dijalin kukuh dengan Alfan, barulah Dyla mengetahui bahawa jejaka yang dicintainya itu juga ada hati padanya. “Awak kahwin dengan Alfan tu kenapa?” “Cinta…” “Kalau sebab cinta, berbeza tau muka orang yang bercinta dengan orang yang terpaksa.” Apakah akhirnya jalan yang Dyla pilih? Meninggalkan si suami yang sering menyakiti lalu bersama Shah yang mencintai atau terus hidup dalam sebuah perkahwinan yang ditunjangi dendam cinta?

Reviews

terbaek
by nurul on March 16, 2016

suka jalan ceritanya...sweet bila kahwin dgn student...

Bolehlah
by Siti Zawani Binti Abdullah on July 04, 2016

The story is OK but a bit dragging. Kalau padat dan padu mesti best.

dendam cinta
by Nur Izzati Hanani bt Ahmad Takri on March 02, 2018

Jalan cerita yang menarik...tahniah

Dendam Cinta
by Norhaniza Binti Muhamad Hanip on June 18, 2019

Sweet... dendam tp takde la teruk sgt... cuma ayat2 alfan padu jgk sampai naik bulu roma hehe

Write your review

Recommended