Simulasi by Lokman Hakim

Simulasi by Lokman Hakim from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Title: Simulasi
Author: Lokman Hakim
Category: General Novel
ISBN: 978-967-369-347-4
File Size: 0.68 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Syukri mahukan kehidupannya kembali. Nora dengan penyakit autisme sedang bergelut dengan refleksi seorang lelaki aneh yang mahu masuk ke dalam hidupnya. Fateha pula berhempas-pulas untuk membantu Nora keluar dari kesukaran autisme itu. Sebuah manuskrip telah mengubah hidup mereka. Mungkin sekadar penulisnya. Ataupun editornya. Tiada siapa yang pasti. Bulan berbentuk kiub berapungan di langit menjadi enigma buat mereka yang menyedari. Namun begitu, tidak semua yang menyedari kejanggalan pada bulan tersebut. Malaysia. Tahun 2032. Hidup agak sukar. Namun manusia sentiasa ada jalan keluar. Kadangkala jalan keluarnya tidak semestinya sama dengan apa yang pernah dibayangkan. Mungkin juga kehidupan itu hanya satu simulasi.

Reviews

Nice!!
by syazlin on May 19, 2016

MEmula baca tajuk, aku ingat dia macam cerita saifai yang biasa2 dijumpai.. Malangnya.. sangkaanku salah belaka! Time baca prolog je dah cuku membuatkan aku curious dengan cerita ni. Lalu bermonolog aku sendiri "Eh, kau ni cerita macam msna sebenarnya!" Lepas page by page... ternyata.. nice cite ni. de part pembunuhan yg thriller yang masih boleh diterima pakai sebab baca time makan kan.. Takm muntah balik la.. Kire boleh go lg.. Yang menarik, part pesakit autisme, Nora dengan imaginasi luarbiasa.. Sangat membuatkan aku rasa macam aq dalam story juga! Tahniah penulis. Anda berjaya membuatkan saya masuk ke dalam cerita anda!

Write your review

Recommmended