array(5) {
  ["library"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["result"]=>
  string(6) "0.0133"
  ["book"]=>
  string(6) "0.0029"
  ["slice"]=>
  string(6) "0.0000"
  ["all"]=>
  string(6) "0.0161"
}
Sweet Dream Cinta | Nina Kamal | PENULISAN ENTERPRISE | 978-967-0890-08-1x | E-Sentral Ebook Portal

Sweet Dream Cinta by Nina Kamal

Sweet Dream Cinta by Nina Kamal from  in  category
Privacy Policy
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Nina Kamal
Category: General Novel
ISBN: 978-967-0890-08-1x
File Size: 1.46 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

MOON… Seorang gadis kampung yang hiperaktif. Yang cantik bak bulan yang diakui oleh mata-mata di sekelilingnya. Kelebihan yang ada membuatkan semua mata sang arjuna membulat dan rahang hampir terjatuh setiap kali memandangnya. Adrian Eusoff satu-satunya lelaki yang dia amat tergila-gilakannya. “Moon sayang kat Abang Ian. Moon nak kahwin dengan Abang Ian. Abang janganlah kahwin dengan perempuan tu. Kahwinlah dengan Moon.” – MOON. IAN… Seorang pemuda biasa namun terkenal dengan sikap playboynya. Perasaan menyampah kepada budak kampung yang selalu mengganggu hidupnya setiap kali balik bercuti melebihi segala-galanya. Budak kampung itu juga menjadi penyebab dia terpaksa melarikan diri. Tapi itu dulu, dia tidak menyangka perasaan benci terhadap Moon sejak zaman kanak-kanak bertukar menjadi gila bayang terhadap si gadis cantik jelita bernama Ramona setelah menganjak ke alam dewasa. Kecantikan Moon ibarat bulan menyebabkan Ian terjatuh hati. “Kau ni cantik betul sekarang. Kalau aku tahu kau cantik macam ni, tak adalah aku lari balik ke Amerika. Aku sanggup buat pengakuan itu.” – IAN. Geram juga apabila melihat perubahan gadis kampung yang kini sudah menjadi kegilaan ramai lelaki termasuk NORMAN, sepupunya sendiri. Dia mula menaruh hati tetapi Moon sudah jauh berubah. Kini, Moon bukan lagi budak perempuan yang selalu menagih perhatian Ian. Dia ada impian baru yang lebih hebat. Namun disebabkan impian itulah Moon terpaksa memerangkap Ian sekali lagi. Inilah kisah bulan bertemu matahari. Akan bersatukah cinta mereka ataukah hanya sekadar ‘sweet dream cinta’?

Reviews

Write your review

Recommended