Eat That Frog by Brian Tracy

Eat That Frog by Brian Tracy from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Title: Eat That Frog
Author: Brian Tracy
ISBN: 978-967-369-229-3
File Size: 0.43 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Begitu banyak yang perlu dilakukan dalam waktu yang begitu singkat. "Eat That Frog" adalah teknik terhebat bagi membunuh kemalasan dan membereskan lebih banyak kerja dalam masa yang singkat. "Sekiranya kamu perlu makan seekor katak pada setiap pagi, kamu perlu bersyukur kerana itulah perkara terburuk yang mungkin berlaku pada hari itu." - Mark Twain - Peraturan pertama memakan katak: Sekiranya kita perlu makan dua ekor katak, makanlah yang paling hodoh dahulu. Bermaksud apabila kita mempunyai dua tugas penting, mulakan dengan tugas yang paling besar, paling penting dan paling susah dahulu. Disiplinkan diri kita bagi memulakan tugas itu serta-merta. Siapkan tugas it terlebih dahulu sebelum memulakan tugas yang lain. Peraturan kedua memakan katak: Sekiranya kita perlu makan seekor katak hidp-hidup, makanlah dengan segera. Tiada gunanya sekadar duduk dan merenung katak itu lama-lama. Bermaksud, selesaikan tugas yang paling penting pada setiap pagi. Itulah kunci kepada prestasi terhebat dan produktiviti tertinggi. Jadikan 'makan katak' sebagai rutin harian sebelum melakukan perkara lain. Jangan berfikir panjang untuk 'makan katak' dan jangan bertangguh melakukan tugas yang penting. Katak adalah simbolik kepada tugas yang terbesar dan terpenting. Tugas ini memberikan impak positif yang terbesar dalam hidup kita. Namun, tugas ini selalunya dilengah-lengahkan dan kita tidak teruja mahu menyelesaikannya.

Reviews

bagus
by wan kamilah binti w. mohd on September 10, 2019

saya sangat berminat dengan buku ni.tapi saya X boleh download..tolong saya admin.

Lapang
by Azaine Rozali bin Mohd Isa on July 11, 2020

Bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan. Maka apabila engkau telah selesai (dari sesuatu urusan), tetaplah bekerja keras (untuk urusan yang lain). - (QS 94: 6 & 7)

Really Informative
by Faizz Daharin on April 30, 2021

I rate 5 star

Eat That Frog by Brian Tracy.
by Norhidayah binti che musa on May 04, 2021

Good titles with worth -to-do 21 strategies,to be a successful person.Recommended to all readers.

Eat That Frog
by Norazilah binti Abdullah on June 02, 2021

Buku yg sangat menarik.. Kalau ikutkan tajuk macam geli nak baca. Terdapat 21 strategi yang boleh kita aplikasikan dalam kehidupan seharian.

Write your review

Recommended