Ceritera Cinta Ekspres by akuorgbiasa

Ceritera Cinta Ekspres by akuorgbiasa from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: akuorgbiasa
ISBN: 978-967-17537-3-6
File Size: 10.54 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Ini kisah Ain dan Apit. Di Kampung Cahaya Bulan, mereka bertemu. Ain mencari penawar. Apit memujuk diri. Peristiwa yang berlaku di satu malam, mengubah kehidupan kedua-duanya. Apit temui cahaya dalam kehidupan. Ain temui sinar harapan untuk sembuh. Lalu dua hati berjanji untuk mencuba menjalin hubungan, tanpa rasa cinta antara satu sama lain. “Kau tengah ajak aku couple ke, Pit?” - Ain “Macam mana eh nak cakap? Lebih kurang lah. Tapi, couple tu macam tak sesuai la. Aku nak ajak kau mengenali hati budi untuk beberapa bulan. Kalau kita selesa antara satu sama lain, kita kahwin je. Tak payah nak tunggu lama-lama.” -Apit “Tapi... tapi kau tak ada perasaan dekat aku kan?” -Ain “I’m going to be honest. Nak kata ada perasaan cinta, sayang tu, memang belum ada lagi. Yang aku pasti, aku ada rasa nak jaga kau. Yang lain-lain tu, aku rasa later boleh develop kalau kita jadi kahwin. Aku dengar, bercinta lepas kahwin lagi best!” -Apit Sejak detik itu, bermulalah ceritera cinta ekspres antara Ain dan Apit….

Reviews

Best!!
by Nadia Bt Sheikh Mohamed on October 16, 2020

Mmg x pernah x best baca cerita dari AOB ni. Rasa mcm ada sama2 dlm tu. Character apit ni selamber mmg my favourite

Best!
by anafati on October 17, 2020

Lawak giler sakit perut aku baca time dia citer bab solat berjemaah tu..hahahaha

Ceritera Cinta Ekspress
by Ixora Riana on October 27, 2020

Rasanya ni ebook AOB paling sy suka antara semua. Korang wajib beli ebook CCE ni sebab serius best. Ada unsur seram dan ada unsur kelakar nak mati. kikiki. Ni bukan cerita hantu.. cuma sy baca tengah malam tu rasa seram skit. haha. Tapiii, m/s 132-133 tu part Apit kena jadi imam solat zohor tu, bukan makmum Apit je berdekah tapi dengan korang yg baca cerita ni pn akan turut berdekah. Seriously ebook ni best. Ada terselit ilmu dan pengajaran dlm cerita ni bukan sekadar cerita kosong. Harap AOB keluarkan lebih banyak short story camni di masa akan datang :)

Ceritera Cinta Express
by Farzana Abdul Raheem on October 27, 2020

Suka suka suka

Write your review

Recommended