THE HEARTLESS LOVE

THE HEARTLESS LOVE

RM 10.00

ISBN:

9789671974704

Categories:

General Novel

File Size

0.58 MB

Format

epub

Language

BM

Release Year

2021
Favorite (10)

Synopsis

Kerana pertemuan pertama, hati Asiah berdetak cinta untuk jejaka kacak bermata hazel itu. Cntanya bukan sembarangan, cintanya luar biasa sehingga dia nekad merampas cinta jejaka bernama Yusuff. Seperti kisah-kisah cinta lain, Yusuff sering bergandingan bersama Zulaikha. Kisah cinta mereka diagungkan sehngga menjadi retold karya-karya penulis novel. 

Yusuff juga mempunyai Zulaikha, sebagai tunang kesayangannya. Dia mencintai Zulaikha dan tidak memperdulikan cinta Asiah yang dianggap sampah. Asiah keraskan hatinya, menanam benih kasih kepada Yusuff yang telah berjaya dijadikan sebagai suaminya hanya kerana peristiwa yang tidak disangka-sangkanya akan berlaku. Asiah pada mulanya bergelumang dengan duka dan sengsara, namun lama kelamaan Asiah tegar menjadi wanita yang tabah menghadapi ranjau berduri hanya untuk menjadi suri di hati Yusuff. 

Namun siapa sangka dan menduga, hatinya yang keras umpama kerikil itu akhirnya hancur berkecai. Dia tersungkur dalam kancah kebencian Yusuff. Dia pasrah seandainya Yusuff tidak dimiliki. Dia juga kelelahan mengejar cinta Yusuff. Akankah dia temui kebahagiaan bersama Yusuff? Ataupun terkapai-kapai sendirian tanpa cinta dari insan bernama suami?

"Bagus. Ini yang kau nak, Asiah. Mama kau dah buang kau. After that, aku akan hancurkan hidup kau sampai kau rasa nak mati." -Yusuff

"Ceraikan saya, Yusuff! Ceraikan saya! Saya takkan ganggu hidup awak lagi!" -Asiah