Mine Meena

Mine Meena

ISBN:

9789671669020

Categories:

General Novel
Romance

File Size

1.28 MB

Format

epub

Language

BM
Favorite (5)

Synopsis

Hadee Zulkarnain.

Lelaki tenang, menyimpan sejuta rahsia. Positif terhadap sebuah perkahwinan pilihan keluarga. Bagi Hadee, tiada istilah kahwin paksa setelah akad terlafaz. Katanya, daripada kita ignore each other disebabkan tiada cinta, lebih baik kita cuba bina keluarga atas dasar 'halal'. Setahun, seorang baby. Kalau 2 tahun, dah dua orang baby.

Kau ingat aku kilang buat anak, Hadee? Atau aku mesin yang mana bila kau bagi arahan, aku terima tanpa membantah? Bagi Meena, sebelum melangkah jauh, serahkan segala-galanya, hati budi Hadee perlu dikhatam. Agar hidupnya tak menderita kelak.

"Sebelum I serahkan segala-galanya, mestilah ada sesi perkenalan sebulan dua. Bukan terus terjah je. Nak masuk rumah orang kena beri salam. So, I perlu tiga bulan untuk kenal you." - Meena

"Nak masuk rumah orang, tinggal bagi salam je. Tuan rumah akan buka pintu. Nak terjah you, I kena sentuh je. Bagi hint sikit. Takkan you tak nak buka pintu tetamu nak masuk? Tak pernah orang halau tetamu." - Hadee

Nakalnya Hadee, degilnya dia dalam mengambil hati, buat Meena terpaut dalam diam. Mulut kata perlu masa, tapi hati dah diserah tanpa sedar. Bila bahagia mula mengetuk pintu rumahtangga mereka, dosa semalam menghancurkan segala-galanya. Cinta yang baru berputik, layu sekelip mata. 

"I tak sangka, you manusia bertopengkan syaitan. Tak ada hati perut. Lelaki yang tak layak bergelar lelaki." - Meena.

"Bukan kerja you untuk menghitung dosa pahala I, Meena. I ada dosa, you ada dosa. Kita manusia tak pernah terlepas daripada dosa. Jangan menghukum." - Hadee.

"Seorang bapa, tak akan sesekali mengabaikan anaknya. Seorang lelaki, tak akan sesekali meranapkan hidup seorang perempuan. Dan you, bukan lelaki mahupun bapa." - Meena.

Perbuatan Hadee kali ni, tak mampu dia maafkan. Seluruh kepercayaan serta cinta, musnah ditelan dosa semalam. TAKDIR, DIA, dan HADEE...tanpa sedar telah memusnahkan CINTA.