AMINAH TEMPO

AMINAH TEMPO

Pesta Buku Digital 📱
Sale ends in
RM 20.00
RM 18.00
-10% off

ISBN:

9789672035602

Categories:

General Novel

File Size

0.99 MB

Format

epub

Language

BM

Release Year

2022
Favorite (2)

Synopsis

HARRAZ AHMAD , seorang jurukamera yang menerima bos baharu di jabatannya. AMINAH TEMPO, bos yang bossy tapi sporting. Kerja luar bersama rasa macam dating, err… dia seorang saja yang rasa macam itu. Maklumlah, dia lelaki 30-an yang kesunyian ditinggal awek. Apapun, hal bos tinggal di pejabatlah. Pening-pening layan kerenah bos, balik rumah boleh relaks. Tapi macam mana nak relaks? Jiran baharu di sebelah rumah suka test enjin superbike dia pagi-pagi buta. Superbike yang nyaris melanggar dirinya. Sakit hati membuatkan dia nekad memburu lelaki itu. Masalahnya… kenapa ketika dia menerjah di muka pintu rumah jiran baharu itu, perempuan cantik yang muncul? “Tak ada arahan untuk awak datang ke sini, cari saya dan cakap bukan-bukan.” ~AMINAH “Tak perlu arahan sebab lepas saya jabat tangan dengan Haji Tempo tu, tempo hidup awak akan berubah. Saya akan jadi suami awak, jadi bos awak!” ~HARRAZ Manisnya menyulam cinta bersama Aminah namun cerita cinta mereka sukar untuk berada pada tempo yang sama. Saat teruji, bertahankah mereka berpaut pada rentak yang indah semata sekali pun Aminah telah mengungkap segala rahsia? “Saya dah lepaskan semua perasaan.” ~HARRAZ “Termasuk cinta kepada Meen?” ~AMINAH Aminah nanar, Harraz menghindar. Saat mereka dipertemukan kembali, ada rasa yang tidak terungkap. Hanya cinta dan rindu tanpa ada lagi prasangka kerana bagi Harraz, siapa pun Aminah itu, seluruh rasa yang ada padanya telah teruntuk buat Aminah Tempo @ My Lovely Lady Boss!