Tak Salah Kita Bercinta

Tak Salah Kita Bercinta

RM 29.00

ISBN:

978-967-406-281-1

Categories:

General Novel
Romance

File Size

3.62 MB

Format

epub

Language

BM

Release Year

2022
Favorite (1)

Synopsis

Emel dan Mia, walaupun mereka membesar bersama-sama, namun mereka tidak rapat. Mia seringkali salah faham atas setiap tindakan Emel apabila berkaitan dengan cinta hatinya, Ahmad Zayed. 

“Kenapa Kak Mel sibuk menggatal dengan Zayed lagi? Apa dah tak ada jantan lain lagi ke Kak Mel nak menggedik?” - MIA

 

Kerana terlampau sayangkan si adik, Emel seringkali mengalah. Bagi Emel, hidupnya hanya ada Mia dan abahnya. Walaupun telah berkali-kali juga Zayed menyatakan hasrat hatinya kepada Emel, namun Emel menolak dengan alasan umur mereka jauh bezanya. Disebabkan satu kejadian yang telah menimpa Emel dan abahnya, mereka membawa diri jauh dari kampung halamannya. 

 

Empat tahun berlalu tanpa khabar berita tentang Zayed dan juga Mia. Namun, jika sudah jodoh, tiada apa yang dapat menghalang mereka bersatu. Pertemuan semula Emel dengan Zayed menyebabkan Zayed tekad untuk melamar Emel sebagai suri hatinya. 

 

“Jodoh itu rahsia Tuhan. Perbezaan umur tidak membataskan perasaan cinta. Perbezaan umur tidak menjamin sebuah kebahagiaan. Tak salah pun kita bercinta.” - ZAYED

 

Emel sedar dia tidak lagi mampu untuk menolak cinta Zayed. Saat dia ingin rasa bahagia, muncul Mia yang ingin memporak-perandakan rumah tangganya.

 

“Jangan pernah bermimpi untuk hidup bahagia, Emel Natasya. Aku akan rampas kebahagiaan kau sedikit demi sedikit sepertimana kau dah rampas Zayed daripada aku. Itu janji aku!” - MIA

 

Emel terngadah. Dia dilema. Antara Zayed, suami yang dicintai atau Mia, adik kesayangannya. Mampukah dia mempertahankan rumah tangganya pada saat dia mencintai suaminya sepenuh hati?