Arsène Lupin: The Crystal Stopper – Edisi Bahasa Melayu

Arsène Lupin: The Crystal Stopper – Edisi Bahasa Melayu

RM 28.00

ISBN:

9789673696673

Categories:

Teen Novel
General Novel

File Size

1.78 MB

Format

epub

Language

BM

Release Year

2023
Favorite (0)

Synopsis

Dua orang rakan Lupin, Gilbert dan Vaucheray ditangkap atas tuduhan membunuh semasa mereka memecah masuk kediaman seorang ahli majlis bandaran bernama Daubrecq. Mereka akan menerima hukuman pancung jika perbicaraan tidak memihak kepada mereka. Lupin sedaya upaya cuba membebaskan mereka kerana dia tahu, salah seorang daripada mereka tidak bersalah. Namun, Lupin bingung apabila mengetahui sasaran kedua-dua mereka di dalam kediaman itu adalah sebiji penyumbat botol kaca yang jernih seperti kristal.

Setelah melakukan siasatan, Arsène Lupin mendapati Daubrecq adalah seorang pemeras ugut kejam yang menyimpan banyak rahsia. Apakah kaitan penyumbat botol kristal itu dengan Daubrecq dan kenapa Gilbert sanggup bergadai nyawa untuk mendapatkan penyumbat botol itu?

 

Kehadiran seorang wanita misteri yang menjadi penghalang usaha Lupin membuatkan keadaan bertambah rumit. Siapakah wanita ini? Apakah hubungannya dengan Daubrecq? Berjayakah Arsène Lupin menyelamatkan Gilbert dan Vaucheray daripada hukuman gilotin?