Съвети За Грижа За Кожата

Съвети За Грижа За Кожата

RM 37.18

ISBN:

9788835447993

Categories:

Teen Novel

File Size

0.36 MB

Format

epub

Language

bul

Release Year

2023
Favorite (0)

Synopsis

Значението на кожата често се пренебрегва от около половината от световното население – предимно мъже – въпреки че това бързо се променя. Въпреки това повечето от тези, които се тревожат за кожата си, се интересуват главно от зоните, които се показват като лицето, шията и ръцете.
Кожата обаче е не само най-големият орган в тялото (човешко или друго), тя е и мембраната, която буквално ни държи заедно. При скорошно посещение при дерматолог описах малка рана на ръката си като „нищо сериозно“. Отговорът на дерматолога ме изненада. „Вашата кожа е там не само за да задържа телесни течности“, каза той, „но и за да предпазва и от патогените. Всеки път, когато тази бариера е повредена, това улеснява навлизането на бактериите. Бактериите могат да причинят инфекции като сепсис и отравяне на кръвта, които могат да бъдат необратими и много смъртоносни. Вече не съм толкова несериозен относно рани и драскотини, както някога по моя глупав, мъжки начин на мислене тип мачо.
Кожата също е много чувствителна към това, което се случва под нея, което означава, че акне, пъпки, суха или мазна кожа са ранни предупреждения за основни проблеми. Проблемът за повечето хора е, че те лекуват симптомите – огнището – вместо основната причина. Това едва ли е изненадващо, тъй като компаниите за грижа за кожата печелят стотици милиарди от продажбата на кремове, отвари и лосиони за маскиране на тези симптоми. Това на практика позволява състоянието да продължи.
Имайки предвид това, непрекъснатата, редовна грижа за кожата, започнала от ранна възраст, е нещо добро. Нуждаете се обаче от безпристрастна информация от специалист, преди да решите какъв режим на грижа за кожата да следвате. Просто да правите това, което правят родителите Ви, или да събирате пълна кошница с продукти от местната аптека не е достатъчно.
Направете свое собствено проучване и попитайте правилните хора, преди да решите как да се предпазвате.