Kru Paranormal: Draugr

Kru Paranormal: Draugr

💠Raya SALE💠
Sale ends in
RM 10.00
RM 8.00
-20% off

ISBN:

9789673696819

Categories:

Teen Novel
General Novel

File Size

1.25 MB

Format

epub

Language

BM

Release Year

2023
Favorite (1)

Synopsis

“Masa aku kemalangan jalan raya di Sweden dulu, doktor telah mengisytiharkan aku mati. Tapi sejam kemudian doktor dapati aku bernafas kembali. Sejak dari itu kawan-kawan aku menggelar aku Draugr,” cerita Jai.

“Draugr? Apa tu?” tanya Sardon.

“Draugr ni hantu dalam budaya Skandinavia. Manusia yang hidup semula setelah mati. Lebih kurang macam zombi. Tapi Draugr ni kadang-kadang boleh berubah rupa. Kadang-kadang jadi kucing hitam, anjing hitam atau kambing hitam,” jelas Jai.

* * * * *

Setelah mengalami kemalangan jalan raya yang menyebabkannya mati selama sejam, Jai sering bermimpi sebuah menara tangki air di tengah-tengah kawasan perumahan elit yang sedang dibangunkan. Dan dalam setiap mimpi itu, dia dapat mendengar bunyi ketukan besi penuh amarah dari puncak menara itu.

Apabila tamat pengajiannya di Sweden dan kembali ke Malaysia, Jai menubuhkan kumpulan muzik metal yang dinamakan Al Jassasah. Sikapnya yang tidak mahu bekerja dan cuma mementingkan muzik membuatkan ibu dan ayahnya, Datuk Hisham dan Datin Norin pening kepala. Bagaimanapun, hidup Jai yang bebas tanpa kerunsingan mula berubah apabila Al Jassasah mula kehilangan ahli, dan Baphomet muncul di hadapannya…

 

Polis menjumpai mayat-mayat yang telah dibunuh dengan kejam menggunakan kaedah seksaan kuno Viking dan semua siasatan menjurus ke arah Jai. Namun, apakah benar Jai Sjalsatare yang melakukannya? Apakah rahsia di sebalik mimpi Jai tentang menara tangki air itu? Dan sekali lagi Ehsan memainkan peranannya mencaturi hidup manusia. Apa sebenarnya matlamat yang mahu dicapainya?