Detektif Vampire: Patung Voodoo

Detektif Vampire: Patung Voodoo

RM 12.00

ISBN:

9789673697977

Categories:

Teen Novel
Motivation
General Novel

File Size

2.07 MB

Format

epub

Language

BM

Release Year

2024
Favorite (0)

Synopsis

SELAMAT DATANG KE SEKOLAH MENENGAH ELIT CENDERAWASIH!

Sesi penggal pertama Anaqi di sekolah elit itu dikejutkan dengan kejadian ngeri seorang pelajar perempuan kerasukan mencederakan diri sendiri. Anaqi yang memiliki kuasa psychometric mendapat imbasan-imbasan kabur di lokasi kejadian. Patung voodoo bersama-sama kertas ritual ditemui. Kemudian, seorang demi seorang pelajar kerasukan dan mencederakan diri sendiri. Dan semua pelajar ini adalah ahli-ahli kelab sorak.

Hafiy dan Bazli, dua rakan baharu Anaqi sentiasa memujuknya menyertai kelab detektif yang mana ahlinya cuma mereka berdua. Kelab detektif akan ditutup sekiranya mereka gagal mendapatkan ahli baharu. Namun, Anaqi tidak berminat. Bagaimanapun, mereka bertiga bersama-sama cuba membongkar misteri di sebalik kes sihir patung voodoo yang semakin kerap terjadi. Petunjuk mereka tertumpu pada Lara, seorang pelajar yang sering menjadi mangsa buli mangsa-mangsa sihir sebelum ini. Adakah ini caranya Lara membalas dendam terhadap mereka yang membulinya?

 

Anaqi sedar ada tangan asing yang sedang memanipulasi pelajar-pelajar sekolah ini. Apakah tujuannya? Kenapa Sekolah Menengah Elit Cenderawasih yang dipilih?